Stress en hoogsensitiviteit

Omdat hoogsensitieve personen meer prikkels hebben dan anderen, spelen overprikkeling, vermoeidheid en stress een grotere rol in het leven van een HSP. Als HSP ben je sneller geneigd om over je grenzen te gaan en niet te reageren op de signalen die je lichaam je geeft, waardoor je soms jarenlang jezelf uitput. De combinatie van chronische stress en hoogsensitiviteit is niet te onderschatten!

Lees meer »

Verandering begint bij jezelf

Hoe zit het met de uitdagingen in jouw leven? Welke verandering wil jij? Moet er iets veranderen in jouw leefwereld omdat jij je gelukkiger zou voelen? Ga je je beter voelen als je bepaalde doelen hebt bereikt, als de werkdruk wordt verlaagd, als je met je partner wat meer op eenzelfde lijn geraakt, als je wat meer rust en ontspanning zou hebben, als je niet zo uitgeput zou zijn om te genieten, als als als … Het hoeft niet te wachten tot de 'als' voorwaarden zijn voldaan om gelukkig te worden. Iedereen heeft wel eens deze zin gehoord: Verandering begint bij jezelf.

Lees meer »

Afslanken door stress-vrij te leven

Waarom ik een blog schrijf over ‘afslanken door stress-vrij te leven’ is erg simpel. Ik ben er nu pas achter gekomen dat stress ook de grote schuldige was van mijn extra lichaamsgewicht. Ik wil dit graag met jou delen omdat het jou wellicht ook inzicht kan brengen over hoe stress jouw gewicht volledig in de hand heeft en wat je eraan kan doen om af te vallen door simpelweg je knop om te switchen van stress naar stress-vrij.

Lees meer »

Efficiënte behandeling tegen Angst en Stress

Angst is een normale reactie op een bedreigende situatie. De angst waarschuwt je en je lichaam maakt zich klaar om zich te verdedigen, meestal door te vluchten of te vechten. Als je bijvoorbeeld uitwijkt wanneer een auto op je afkomt, dan is dat jouw overlevingsdrang die in werking komt. Door die ‘gezonde’ en ‘natuurlijke’ angst ga jij op die manier reageren. Een ‘gezonde angst’ behoort bij de noodzakelijke overlevingsfuncties.

Lees meer »

Geluk is de sleutel tot succes

Doe jij graag wat je doet? Of doe je gewoon je werk, zonder er echt bij stil te staan. Sluit de job die je dagelijks beoefent aan bij jouw Zijn? Hiermee bedoel ik of het voor jou goed aanvoelt of heb je eerder het gevoel dat je een verplichting nakomt? Om je facturen te kunnen betalen, omdat het hoort dat je een loopbaan hebt, omdat je succes belangrijker vindt dan persoonlijk geluk? Geluk is de sleutel tot succes want als je graag doet wat je doet, zal je altijd succesvol zijn.

Lees meer »

Vreugde als oplossing voor je stress

Denk jij dat vreugde als oplossing voor de stress een mogelijkheid is of eerder een fabeltje? Als jij dit nu leest hoor jij wellicht bij de grote groep mensen die wel wat meer vreugde zouden kunnen gebruiken in het leven. Ben jij die sterke vrouw die iedereen rondom jou op de voorgrond plaatst en jezelf wegcijfert omdat zij het toch naar hun zin zouden hebben?

Lees meer »