Vreugde als oplossing voor je stress

Gepubliceerd op 7 juli 2019 om 20:11

Denk jij dat vreugde als oplossing voor de stress een mogelijkheid is of eerder een fabeltje? Als jij dit nu leest hoor jij wellicht bij de grote groep mensen die wel wat meer vreugde zouden kunnen gebruiken in het leven. Ben jij die sterke vrouw die iedereen rondom jou op de voorgrond plaatst en jezelf wegcijfert omdat zij het toch naar hun zin zouden hebben?

Dat zij plezier kunnen beleven zelfs al gaat het ten koste van jou? Heb je te weinig zelfvertrouwen om jezelf eens op de eerste plaats te zetten? Nochtans is vreugde beleven niet voor enkelen weg gelegd. Het is voor iedereen en daarom vertel ik je in deze blog wat meer over de magie van vreugde precies omdat ik het zelf al zoveel en heel intens heb mogen ervaren en ik wil je laten weten hoe belangrijk vreugde ook in jouw leven kan zijn.

Volgens wikipedia is vreugde of blijdschap een positieve emotie bij mensen of dieren, een tevredenheid met de omstandigheden of omgeving. Wie blij of gelukkig is, ondervindt geen gebrek of stress, heeft positieve gevoelens over de omgeving of zichzelf en heeft dan ook geen grote behoefte om de omstandigheden te wijzigen.

Maar vreugde is zoveel meer dan dat!

 

Vreugde versus stress

Zo is er de vreugde die je voelt in relaties, of het nu gaat over partner-, vriendschaps-, of familierelaties. Deze vreugde houdt relaties levend. Zolang er vreugde is, is er opwinding, plezier, opgetogenheid, blijdschap. Vreugde schenkt je extra energie omdat het een uiterst hoge trilling bezit. Waar vreugde is kan geen spanning zijn. Teveel spanning is stress. En vreugde is één van de belangrijkste tools om die stress te verminderen.

Obstakels kunnen worden overwonnen doordat je er met vreugde mee omgaat. Vreugde laat ons weten dat we niet moeten lijden of ons ellendig voelen. Dankzij de kracht van vreugde kunnen we ons doel bereiken. Denk maar eens aan de Boeddha met z’n ronde buikje en brede glimlach. Hij bereikte toch Verlichting?

Telkens ik dat beeld zie ben ik vreugdevol. Ik kan niet anders dan teruglachen naar dat beeld. Het maakt je diep vrolijk.

Vreugde geeft je vleugels.

Van alle positieve emoties ligt vreugde het nauwst aan het hart.

Er wordt wel eens gezegd: “Als je wilt bereiken waar je naar verlangt, volg dan het pad van de vreugde”. Dat is zo waar. Vreugde ervaren zou echt ook jouw prioriteit moeten zijn. Hoe meer vreugde je ervaart hoe sneller je stress zal verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Hoe lang is het geleden dat je kon genieten van vreugde in jouw leven?

Wil je meer vreugde toelaten in je leven?

Wil je leren voelen, luisteren en handelen naar je gevoelens?

Meer ontspanning en vreugde zorgen voor minder stress en meer plezier.

Laat je spanning en stress los en ervaar de magie van vreugde!

Vreugde als oplossing voor je stress is dus geen fabeltje maar echt werkelijkheid!

 

Vreugde voelen als het minder goed gaat

Vreugde voelen is natuurlijk wel gemakkelijk als het zonnetje schijnt, iedereen om je heen happy is en je leven je toelacht. Maar ieder huisje heeft z’n kruisje en bijlange niet alles is rozengeur en maneschijn.

Waar kun je dan de vreugde vinden? Vreugde vind je enkel wanneer er geen stress in de buurt is en wanneer je verlangens vervuld worden.

Toch kun je leren om altijd zo vreugdevol mogelijk te zijn. Wanneer je positieve emoties ervaart en leert tevreden zijn met omstandigheden om je heen, wanneer je leeft in diepe verbinding met jezelf, wanneer je leeft vanuit je hart. Vreugde schuilt in je hart! Altijd!

Wil je de vreugde van je eigen hart ontdekken? Ben je voldoende ontspannen om vreugde te ervaren of mogen er nog blokkades worden opgeruimd?

Wanneer je neerslachtig bent is de vreugde ver te zoeken. Maar JIJ hebt de keuze om niet neerslachtig te zijn. Dit kun je oefenen, dus je kunt ook oefenen om vreugde te ervaren. Een mooie manier om vreugde te leren aanvaarden is door dankbaar te zijn. Dankbaarheid voor de leuke dingen in je leven laat je vreugde opborrelen.  Je kunt zelfs dankbaar zijn voor je ‘moeilijke’ momenten want hieruit kun je leren. En als je leert, dan evolueer je en ben je weer een stapje dichter bij jezelf. Weer een reden om dankbaar te zijn en vreugde te ervaren.

Vreugde als oplossing voor je stress?

Vreugde zorgt voor vervulling

Vreugde brengt nieuwe kansen en belevingen die je nooit eerder ervaarde.

Vreugde geeft je levenslust.

Vreugde schenkt zin aan je leven.

Vreugde brengt je lichaam en geest in balans.

Vreugde verhoogt je innerlijke kracht.

Vreugde maakt je speels en zorgeloos.

Vreugde zorgt voor positieve emoties.

Vreugde neemt eenzaamheid weg.

Vreugde leidt jou naar je diepste kracht.

Nog niet overtuigd van de magie van vreugde?

 

Vreugde om de richting van je levenspad te bepalen?

Heb je te kampen met opgehoopte spanning of een burn out? Dan is dit een wake up call om te doen waarvoor je geboren bent. Aangezien vreugde al jouw spanning en stress  kan oplossen is het zo belangrijk dat je vreugde toelaat in je leven.

Ben jij bereid om je hart open te stellen om meer vreugde te ervaren in je leven maar weet je niet waar je moet beginnen? Heb je geen idee hoe jij jouw grote levensvreugde kan vinden? Ik kan jou zeker begeleiden om de zin van jouw leven te vinden. Twijfels of vragen? Geef me vrijblijvend een seintje en we kijken waar jouw hartenwens naartoe leidt. 

Ik wens jou intense vreugde en mooie levensinzichten.

Wil je meer inspirerende tips ontvangen over een ‘happy life’? 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.