Efficiënte behandeling tegen Angst en Stress

Gepubliceerd op 4 december 2019 om 23:25

Angst is een normale reactie op een bedreigende situatie. De angst waarschuwt je en je lichaam maakt zich klaar om zich te verdedigen, meestal door te vluchten of te vechten. Als je bijvoorbeeld uitwijkt wanneer een auto op je afkomt, dan is dat jouw overlevingsdrang die in werking komt. Door die ‘gezonde’ en ‘natuurlijke’ angst ga jij op die manier reageren. Een ‘gezonde angst’ behoort bij de noodzakelijke overlevingsfuncties.

 

Angst kan echter ook opkomen wanneer er helemaal geen gevaar dreigt. We werden als kind reeds met de paplepel ingegeven dat we angstig moeten zijn om veel meer dingen dan alleen onze overlevingsangst. We nemen angsten over van ouders en andere mensen om ons heen. We leren al vroeg onnodige angst te ontwikkelen. Denk maar eens aan angst voor spinnen, angst voor onweer, angst voor examens, angst om geen liefde (partner) te vinden, angst voor afwijzing, angst om de liefde te verliezen, angst om los te laten, angst om te falen, angst om ziek te worden, angst om je job te verliezen, etc.

 

Angst om de angst.

Lukt het je niet om je angsten onder controle te houden, dan krijg je angst om de angst. Dan gaan er angststoornissen ontstaan, paniekstoornissen, stressstoornissen, fobieën of allerlei op angst gebaseerde klachten.  Je raakt in een vicieuze cirkel en als resultaat word je moedeloos en wanhopig.

 

Angst gaat zich uiten in vele symptomen zoals algemene gevoelens van angst, neiging tot vermijden van bepaalde situaties, rusteloos gevoel, buikpijn, rillingen, snelle of onregelmatige ademhaling en hartslag, hoofdpijn, pijnscheuten in de borststreek, gespannen spieren, prikkelbaarheid, piekeren, slaapproblemen.

 

Angst komt meestal voort uit paniek of vrees terwijl stress meer ontstaat omdat je je zorgen maakt en voelt dat je bepaalde situaties niet meer ‘onder controle’ hebt zoals familieruzies, relatieproblemen, werksituatie of een combinatie van meerdere conflicten. Als we angstig zijn maken we ons zorgen. We voelen nervositeit, frustratie en vooral hulpeloosheid. Hoewel de oorzaken van angst en stress verschillen hebben ze vaak dezelfde fysieke symptomen.

 

Geen paniek. Ook jij kan zeker je angst overwinnen. Duizenden gingen je voor! Jij kan het dus ook. Vertel me je verhaal, je bekommernissen en je angsten. Wedden dat je ze stap voor stap kan transformeren? Een efficiënte behandeling tegen angst of stress is innerlijke rust.

Om tot innerlijke rust te komen dienen blokkades te worden opgeruimd. Hierbij is belangrijk dat geen enkele emotie mag worden weg geduwd! Alle vormen van de zogenaamde negatieve emoties moeten onder ogen gezien worden. Ze zijn een signaal dat er iets moet gebeuren. Dat signaal is meestal iets wat dient veranderd te worden of verwerkt te worden. In plaats van weerstand te bieden tegen negatieve emoties, gaan we ermee aan de slag. We duwen ze NIET weg. We onderdrukken ze NIET. Ze worden getransformeerd tot zuivere en positieve emoties. Wanneer de negatieve emoties zijn opgeruimd krijg je als resultaat een innerlijke rust.

 

Ben jij er klaar voor :

om je angst onder ogen te zien en te overwinnen?

Om je gedachtenpatroon te veranderen?

Om in totale ontspanning te gaan zodat ook jij het leven tegemoet kan treden zonder angst?

Om emotionele struikelblokken onder de loep te nemen?

Om angst te doorbreken die al zo lang de overhand heeft op jouw leven?

Om jouw innerlijke rust toe te laten in je leven?

 

Ben jij klaar om NU aan de slag te gaan? Niemand kan het doen voor jou. Het zijn jouw gevoelens en het is jouw levenspad. Ik help je hierbij graag ondersteunen zodat je eender welke vorm van angst of stress voorgoed kan vaarwel zeggen.

 

Herontdek jezelf op een manier die aansluit bij jouw Zijn, in diepe verbinding met jouw intuïtie en leer leven vanuit je hartcentrum. That’s it.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.