Geluk is de sleutel tot succes

Gepubliceerd op 22 augustus 2019 om 10:59

Doe jij graag wat je doet? Of doe je gewoon je werk, zonder er echt bij stil te staan. Sluit de job die je dagelijks beoefent aan bij jouw Zijn? Hiermee bedoel ik of het voor jou goed aanvoelt of heb je eerder het gevoel dat je een verplichting nakomt? Om je facturen te kunnen betalen, omdat het hoort dat je een loopbaan hebt, omdat je succes belangrijker vindt dan persoonlijk geluk? Geluk is de sleutel tot succes want als je graag doet wat je doet, zal je altijd succesvol zijn.

Wat je doet in je leven is niet zo belangrijk. De energie waarmee je iets doet is belangrijker. Als je loopt te zeuren over taken die je niet afgewerkt krijgt, collega’s die je belemmeren, over de tijd die je tekort komt en je leven die voorbij raast zonder dat je een moment hebt om te genieten, dan krijg je stress en voor dat je het goed en wel beseft zijn de symptomen daar, zoals slapeloosheid, nek- en rugklachten, futloosheid enz. Doe je daarentegen je job met passie en plezier, dan gaat alles zoveel vlotter. Je voelt je goed en je haalt energie uit wat je doet.

Je bent geboren om gelukkig te zijn. Gelukkig zijn is een natuurlijke staat van Zijn. En geef toe, als je gelukkig bent, dan straal je. Niet alleen je houding ziet er beter uit, ook je ademhaling gebeurt intenser, je hersenen produceren meer chemicaliën die nodig zijn om je organen te stimuleren. Kortom, je wordt dus gezonder en je ziet er beter uit. Geluk maakt je dus ook aantrekkelijker.

Waarom ook jij zou moeten kiezen voor happiness en niet voor stress?

Als jij zaken doet met iemand, verkies je een persoon die happy is, vol energie, vriendelijk, enthousiast, joviaal en attent of eerder een negatief persoon die zwaarmoedig doet over al wat je vertelt, die depressief is en elke kans gebruikt om je af te breken? De keuze is snel gemaakt, toch? Hetzelfde geldt voor alle mensen die jou omringen. Kies je goedlachse en optimistische personen, gevoelige, begripvolle, zorgzame en liefdevolle vrienden of saaie, zelfzuchtige, negatieve en pessimistische personen? Het zit namelijk zo dat gelukkige mensen het beste naar boven brengen, zowel het beste in zichzelf als het beste in de personen die ze omringen. Kies dus wijs en omring je met mensen die je omhoog tillen.

Zelfs de wetenschap heeft bewezen dat wanneer je gelukkig bent je het ook financieel beter hebt, je levenskwaliteit beter is, je minder stress ervaart, de kans op depressie vermindert en je immuunsysteem beter is. Dus geluk is de sleutel tot succes!

 

De beste tips om gelukkiger te worden.

Ga dagelijks in de natuur een eindje wandelen. De natuur pept je helemaal op.

Doe eens niets. Word je bewust van de stilte en voel. Gewoon waarnemen zorgt voor een verbinding met je innerlijk.

Lach eens wat meer. Lachen zorgt voor gelukshormonen. Vind je geen reden om te lachen? Op youtube vind je hilarische filmpjes.

Lees positieve boeken of bekijk positieve programma’s. Hoe meer je je focus legt op positieve dingen, hoe meer positiefs je zal aantrekken in je leven. Vermijd dus alle bronnen van negatieve media.

Omring je met positieve mensen. Ze brengen het beste in je naar boven.

Wees dankbaar voor wat je hebt. Het waarderen van zelfs de kleinste dingen zorgt voor magie.

Lach eens naar iemand die je tegenkomt op straat, die je niet kent. Je gaat er zelf vrolijker van worden.

Doe eens iets wat je normaal nooit zou doen. Terwijl je dat doet, besef goed dat je zojuist je grenzen hebt verruimd en wees trots op jezelf.

Wees je ervan bewust dat je geest werkt zoals een spier. Met een beetje training kun je jezelf met de juiste informatie voeden en negatieve informatie beperken.

  

Wanneer ga jij aan de slag om jezelf datgene te gunnen waar je zo intens naar verlangt?

Heb je geen idee waar en hoe je begint, dan kun je op mij rekenen. Als professionele coach begeleid ik jou op jouw innerlijke reis, jouw pad naar geluk.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.