Verandering begint bij jezelf

Gepubliceerd op 28 juli 2021 om 20:00

Welke verandering wil jij?

Hoe zit het met de uitdagingen in jouw leven? Welke verandering wil jij? Moet er iets veranderen in jouw leefwereld omdat jij je gelukkiger zou voelen? Ga je je beter voelen als je bepaalde doelen hebt bereikt, als de werkdruk wordt verlaagd, als je met je partner wat meer op eenzelfde lijn geraakt, als je wat meer rust en ontspanning zou hebben, als je niet zo uitgeput zou zijn om te genieten, als als als … Het hoeft niet te wachten tot de 'als' voorwaarden zijn voldaan om gelukkig te worden. Iedereen heeft wel eens deze zin gehoord: Verandering begint bij jezelf.

We leven in een wereld waar conflicten, onzekerheid en tegenstellingen helaas nog altijd veel voorkomen. Meningen zijn meer verdeeld dan ooit. Kijk naar onze samenleving en je ziet op elk vlak voor- en tegenstanders, getouwtrek in de politiek, grote verschillen tussen rijk en arm, enz. De onrust is wereldwijd maar het rimpeleffect merk je wellicht ook in je eigen familie, onder collega’s, bij vrienden of in je naaste omgeving. We zitten nu eenmaal in een wereld die verandert. En om de ‘verandering begint bij jezelf’ te verduidelijken schrijf ik deze blog.

 

Verandering begint bij jezelf, niet?

Misschien denk je dat je in je eentje weinig tot geen verschil kunt maken. Maar, het enige waar je echt invloed op hebt, is jezelf. Je kunt anderen niet veranderen, maar wel leren ontspannen omgaan met hun gedrag. Je kunt het weer niet mooier maken, maar wel bepalen hoe je er tegenaan kijkt. Je kunt je perceptie veranderen van de dingen, personen of situaties die je onaangenaam vindt. Dit geeft je veel meer controle. Hoe je omgaat met de dingen in je leven, dat bepaal jij helemaal zelf.

Het mooie is dat, als je de manier verandert waarop je naar de dingen kijkt, de dingen zelf ook veranderen. Vandaar komt: verandering begint bij jezelf.

De enige die dus echt de kwaliteit van je leven kan veranderen, dat ben JIJ.

Als jij positiever bent over je omstandigheden, geven deze je een beter gevoel.

Als je beter leert communiceren, verbeteren ook je relaties.

Als je positiever in het leven gaat staan, krijg je meer zelfvertrouwen en behaal je meer succes.

Als je leert anders tegen bepaalde dingen aan te kijken, ontwikkel je een sterkere persoonlijkheid waardoor alles voor jou positiever zal veranderen.

Het probleem is niet dat iets te duur is, het probleem is dat je het niet kunt betalen.
Het probleem is niet dat de kosten te hoog zijn: het probleem is dat je niet genoeg verdient om rond te komen.
Het probleem is niet dat het slecht weer is, maar het probleem is dat jij je daar vervelend bij voelt. Er zijn ook mensen die het zalig vinden dat het regent.

Alles is dus perceptie. Is jouw waarneming gebaseerd op beperkingen, ruzies, kwetsbaarheid, verliezen, te hoge werkdruk? Zelfs een werkdruk is iets dat je voor een groot deel zelf bepaalt.

Misschien moet je eerder nee zeggen.

Misschien moet je de tijd beter indelen of prioriteiten stellen.

Misschien kun je wat stressbestendiger worden of wellicht past een andere baan beter bij jou.

 

Je leven in eigen handen nemen schenkt je een enorme vrijheid. 

Het laat je niet alleen de snelste weg zien om dingen te veranderen, maar ook de enige weg. In de wetenschap dat de oorzaak van alle dingen bij jezelf ligt, zit ook de belofte dat dit iets is wat je kunt veranderen. En als je jezelf ontwikkelt, ontwikkelen automatisch ook de dingen en situaties in je omgeving: je relaties worden beter, je krijgt meer zelfvertrouwen, je groeit als mens, je bereikt meer en betere resultaten. Maar als kers op de taart: je zal een gevoel ervaren van gelukzaligheid. Slechts wanneer je in diepe verbinding bent met jezelf sta je echt krachtig op je benen en kom je in balans. Jij bent de enige die de beslissingen kan nemen die aansluiten bij jouw diepste zelf. Ga je luisteren naar je hart en beantwoorden aan die oproep of ga je verder met de stressleventje?

Nog teveel mensen vinden altijd wel een reden of excuus om niet te hebben wat ze willen of om niet te doen wat ze echt willen. Hoor jij bij die groep mensen: stop hiermee en wees iemand die harder aan zichzelf gaat werken dan eender wie. Verras jezelf door te kiezen om die zaken in je leven te veranderen die je stress bezorgen. Besluit vandaag nog om de dingen die je anders wenst, ook onmiddellijk te veranderen.

 

Jij bent de enige die het resultaat kan voortbrengen van wat je wenst.

Waarom?

Omdat je nu begrijpt dat alle veranderingen van binnenuit komen. Je beseft dat je eerst zelf moet veranderen om de verandering te bewerkstelligen die je echt wilt.  Je ben bereid om oplossingen te zoeken in plaats van excuses. Je leert de focus leggen op wat je wel wenst en niet op wat je niet wenst. Je hebt nu de keuze om je perceptie op bepaalde situaties in je leven te veranderen. Vraag jezelf af: hoe kan ik dit verbeteren? Wat ligt er in mijn mogelijkheden om dit te veranderen?

Creëer de mentaliteit van een winnaar en niet meer van een klager. Brainstorm over hoe en wat je kan doen om je leven een nieuwe wending te geven. Visualiseer het resultaat. Voel met je hart hoe je hierbij jouw droom nieuw leven inblaast. Enkel het resultaat telt nog. Gun jezelf de vrijheid om je eigen leven te leiden, zoals het voor jou bestemd is. Stop je energie nu een keertje in jezelf. Gebruik een gezonde dosis zelfreflectie en doorbreek de barrières die je al zolang weerhouden om te worden wie je werkelijk bent! Durf te leven. Durf veranderen. Je hebt niets te verliezen, alleen maar te winnen.

 

En als extra ...

Misschien denk je ook wel eens: … oh, als ik aan mezelf werk, wat baat het allemaal? De wereld zal er niet beter van worden. Niets is minder waar.

Wanneer jij positieve veranderingen in je leven brengt, dan straal je dit ook uit naar je omgeving. Jij bent dan een voorbeeld en kan een aanzet zijn voor hen die ook verandering willen. Het lijkt miniem maar het rimpeleffect kan echt heel ver uitdeinen. Dus, nodig jezelf uit om de beste versie van jezelf te worden. Op die manier draag je ook je steentje bij aan een betere wereld.

 

Geen idee hoe je moet beginnen aan de veranderingen in je leven? Ik help je luisteren naar jouw hart en we bekijken samen de mogelijkheden om JOUW HAPPY LIFE te creëren. Contacteer mij vrijblijvend voor een gratis inzichtsgesprek.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.