Afslanken door stress-vrij te leven

Gepubliceerd op 9 augustus 2020 om 20:20

Afslanken door stress-vrij te leven

Waarom ik een blog schrijf over ‘afslanken door stress-vrij te leven’ is erg simpel. Ik ben er nu pas achter gekomen dat stress ook de grote schuldige was van mijn extra lichaamsgewicht. Ik wil dit graag met jou delen omdat het jou wellicht ook inzicht kan brengen over hoe stress jouw gewicht volledig in de hand heeft en wat je eraan kan doen om af te vallen door simpelweg je knop om te switchen van stress naar stress-vrij.

Als je stress ervaart ga je je voedingspatroon veranderen en meestal gebeurt dit onbewust. Sommige mensen krijgen geen hap door de keel, maar dat is meestal alleen het geval bij acute stress. Bij chronische stress ga je eerder grijpen naar snoepgoed of door tijdsgebrek kies je voor veelvuldig ongezonde voeding. Daarboven grijp je ook vaker naar een glaasje alcohol. Dat kan om enerzijds te genieten en/of anderzijds te ontsnappen aan je beslommeringen en je zorgen, of anders gezegd, aan je stress! Langzaam beginnen de kilo’s zich op te stapelen.

Gedurende een 10-tal jaar heb ik alle signalen van mijn lichaam genegeerd, die me haast dagelijks vertelden dat ik onderhevig was aan stress. Mijn perfectionisme dreef me steeds verder en als ik er nu op terug kijk dan moet ik toegeven dat ik, ondanks het feit dat ik toch gezond probeerde te zijn, ik toch vaker toegaf aan zoetigheden, tussendoortjes, kant-en-klaar-gerechtjes en een lekker glaasje wijn. Destijds was ik mij meestal onbewust dat ik toch ongezonder at dan ik eigenlijk wou. Geleidelijk aan kwam ik bij in gewicht, maar over een periode van 10 jaar werd ik 20 kilo zwaarder. Ik had schaamte over mijn overgewicht en dit verergerde nog het probleem. Zo belandde ik in een neerwaartse vicieuze cirkel.

Eye-opener

Ik heb in heel mijn leven nooit enig dieet gevolgd. Ik vond mijn overgewicht wel een probleem maar eerst ontkende ik het en later lachte ik mijn probleem weg. Tussendoor probeerde ik mijn gewicht te aanvaarden. Ik maakte mezelf wijs dat ik ouder werd en mijn metabolisme veranderde. Met het idee dat ik voor de rest van mijn leven wel zou behoren tot de categorie mensen met een maatje meer, besteedde ik er verder geen aandacht aan. Hoewel ik persoonlijk dit onderdeel gemakkelijk kon naast me leggen, weet ik dat er mensen zijn die stress krijgen, precies omdat hun gewicht de hoogte in gaat.  Wanneer je echt gezond eet kan het zomaar zijn dat je toch problemen ondervindt met je gewicht. Dat je helemaal niet afslankt door op je voeding te letten, hoe frustrerend is dat niet?

Afslanken is zoveel meer dan alleen gezond eten en bewegen. Lichaam en geest moeten in balans zijn anders wringt het ergens. En dat ‘ergens’ kan zich manifesteren in overgewicht. Herken je hierin jezelf? Geen paniek, want ook jij kan afslanken door stress-vrij te leven.

Pas toen de burn out aan het licht kwam en ik volledig onderuit ging, zowel geestelijk als fysiek en ik mijn leven terug op de rails moest zien te krijgen moet er iets magisch zijn gebeurd. In mijn onderbewuste en bewuste geest zijn er mooie transformaties gebeurd op vele vlakken. Het was een lang proces en ik stond nooit stil bij mijn eetgewoonten, maar gaandeweg ben ik echt wel (nog) gezonder gaan eten. Bepaalde behoeften vallen weg als je niet meer onderhevig bent aan stress. In 2 jaar tijd ben ik zonder dieet 20 kilo afgevallen (eigenlijk 19,5kg om correct te zijn maar ik rond het gemakkelijkheidshalve af).

Dat gewicht onderhevig kan zijn aan stress wist ik wel, maar dat je zo drastisch kan afslanken gewoon omdat je je stress aanpakt was voor mij een eye-opener! Om deze reden wil ik dit delen met jou. Misschien is stress ook de oorzaak van jouw overgewicht. Gewicht verliezen is niet – voor mij toch niet – de reden waarom je stress zou moeten aanpakken, maar het is wel een fijn bijkomend resultaat, vind je niet?

Volg je me nog?

Hoe zou het zijn als jij ook aan de slag zou gaan om een happy life te creëren voor jezelf en onderweg onnodige kilo’s verliest? Overgewicht verliezen zonder pillen of zonder de bekende jojo-effecten van diëten en zonder ontberingen! Puur afvallen omdat je nu bewust de juiste voeding kiest die bij jou past! Omdat hierdoor harmonie ontstaat tussen je lichaam en geest ga jij ook de leuke neveneffecten ervaren van stress-vrij te leven! Daarbij komt nog dat dankzij een goeie fysieke en mentale gezondheid je minder vatbaar bent voor stress. Je bent niet alleen ontsnapt uit de vicieuze neerwaartse spiraal, maar ook in de toekomst ga je minder stress toelaten.

Als je graag ondersteuning wilt bij het creëren van jouw stress-vrij leven, maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis mini-consult. Dan kijken we samen of ik je verder kan helpen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.